Blog výživového specialisty

Spousta lidí řeší celý živost svoji váhu a zdraví. Proč to nevyřešit jednou provždy?

Spousta lidí řeší celý živost svoji váhu a zdraví. Proč to nevyřešit jednou provždy?

Největší problém vidím v tom, že ve školách nás neučí jak se starat o tělo a co jíst. Do toho nahrávají výrobci potravin, kteří kvalitu výrobků neřeší.

Když již systém nezajistil vzdělanost populace v oboru výživy alespoň v kvalitních základech, tak proč výživovým poradcům neumožní, aby pojišťovny hradily tyto služby?? Je přece nesmysl, aby pak pojišťovny hradily zbytečné léčby pacientů.

Mým cílem u klientů je změnit jejich kvalitu života.

Málo z nás má dost energie, aby náročnému životnímu tempu stačil. Do zaměstnání chodí většina z nás po celý život, stresujeme se různými věcmi, nevíme co jíst, nemáme čas na pohyb. To vede k různým nemocem a omezením.

Učím klienty jíst tak, aby se necítili unavení a aby již nikdy neřešili svoji váhu. Také pohybová aktivita nemusí znamenat to, že se musíte donutit jít chodit večer někam cvičit. Máme již modernější možnosti.

Svět ve kterém žijeme není vůbec jednoduchý. Výrobci potravin nejsou regulováni nijak k tomu, aby potraviny, které vyrábí byly plné živin. Je tomu přesně opačně, kupujeme prázdné kalorie. Protože bohužel peníze jsou přednější, než je zdraví lidí.

Je třeba jíst plnohodnotná jídla, která zasytí, doplní potřebné živiny, vitamíny a minerály.

Převážná většina klientů konzumovala v přebytku pečivo a cukry, s tím, že sacharidy tvořili nad 70% přijatých kalorií za den. Velmi málo pak kvalitních bílkovin a tuků.

Jak má tělo dobře sloužit, když je unavujeme těžko stravitelnými potravinami a cukry, které zvyšují zbytečně hladinu inzulínu?

Ti co máte cukrovku si uvědomte jednu věc. Chodíte roky a roky na diabetologii a stále cukrovku máte. Nic se nelepší. Není to zvláštní? Cukrovka se dá stravou velmi dobře vyléčit.

Mnoho pacientů, kteří řeší vysoký tlak, vyšší cholesterol a cukrovku se bojí za výživovým poradcem zajít pro radu. To se dá pochopit, protože to není tak jednoduché než si vzít jednoduše prášek.

Ale hubnutí může být až překvapivě příjemné. Jíst úžasná a výživná jídla, nepočítat kalorie a v zásadě si konečně užívat. Váha při tom jde dolů a energie nahoru. Když více co a kdy jíst, tělo bude spokojené a bude nadbytečná kila shazovat rychle. Nadváha pro tělo není zdravá.

Je třeba se zamyslet, zda je opravdu u vás zdraví na prvním místě. Můžu Vás ujistit v tom, že léky nepomůžou, jen budou opravovat a maskovat nemoci. Je třeba začít co nejdříve si toto uvědomovat a starat se sami o sebe, nikdo jiný to za nás neudělá a zdraví máme jen jedno. Ovlivňujeme také zdraví našich dětí:(


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová