Blog výživového specialisty

Spoléháte se jen na lékaře? Chyba!

Spoléháte se jen na lékaře? Chyba!

Lékaři se velmi snaží nám pomoci.

K lékaři jde převážná většina z nás až v okamžiku, kdy nás něco trápí. To je v pořádku. Ale mějme na paměti jednu věc. Když se o tělo nebudeme starat, opravdu bude důvod zajít k lékaři, který zdravotní stav již jen zastabilizuje. Léky na vysoký krevní tlak, zvýšený cholesterol nebo cukrovku neuzdravují, jen zpomalí důsledky. Lékař většinou doporučí změnu životního stylu, protože léky jsou jen podpůrný mechanismus.

Mnoho z nás neví, jak se stravovat. Určitá část populace se snaží jíst jak nejlépe umí, ale dělá to správně? Většina z nás na stravování nedbá vůbec a spoléhá se jen na lékaře. Proč to není dobře?

Naše tělo poměrně dost vydrží. Dnešní doba je plná stresu, špatného jídla a nedostatku pohybu. Již po 30 roku věku se začínají dostavovat první zdravotní problémy. Většina populace tomu nevěnuje pozornost a dále pokračuje v zaběhnutém životním stylu. Vědí sice, že by se něco mělo změnit, ale neví jak na to, nebo to měnit nechtějí. Jsme mladí, nic nás až tak zdravotně netrápí. Ale neuvědomujeme si, že druhá polovina našeho života již nemusí být tak optimistická? Únava, problémy s pohybovým aparátem, léky k dennímu užívání na "zbytečné nemoci". Tento stav může vést k dřívějšímu úmrtí.

Žijeme jen jednou a je nutné se o své zdraví starat, jak nejlépe umíme. Není to náročné, jen je třeba chtít. Každá změna je našemu tělu prospěšná. Učím své klienty starat se o své zdraví. Redukovat zbytečnou nadváhu a vylepšit kvalitu svého života.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová