Blog výživového specialisty

Po zjištění jak se může sklízet mrkev si již koupím trošku jiné balení

Po zjištění jak se může sklízet mrkev si již koupím trošku jiné balení

Když vidíme pole bez plevele, je otázka, zda byl plevel mechanicky odstraněn, nebo byly použity herbicidy. Když pomineme fakt, že plodiny jsou několikrát za rok ošetřovány různými chemickými závadnými přípravky, likvidují se chemicky i plevele. Rozhodně je výhodnější hubit plevel bohužel herbicidem, než mechanicky.

V České republice se stále legálně využívají herbicidy a ty nejjedovatěsjší látky k hubení nežádoucích plevelů. V Německu je toto dávno zakázáno. Výrobci těchto přípravdků mají 100% řešení v šetrnější ochraně, ale samozřejmě, co se u nás nezakáže, to se dále vesele používá. Zdraví lidí není na prvním místě, to je již dávno známá věc. Jsou to peníze.

Doslechla jsem se, že mrkev před sklizní se zbaví natě tak, že se jednoduše postříká nějakým přípravkem, nať uhybe a lehce se pak odstraní. To, že se do mrkve těsně před sklizní dostane mnoho škodlivých látek již nikoho netrápí, důležitější je, aby se ušetřily náklady.

Takže kupujeme mrkev s natí!

Také bych chtěla zmínit fámu o polských potravinách. Polští výrobci vyrábí to, co se po nich chce. V Polsku není kvalita tak hrozná, jak si myslíme. Tu máme my, protože nám nevadí platit relativně vysoké peníze za šunty a nezdravé potraviny. Takže nám vyrábí to, co se tu požaduje. Nikdo obaly nečte a nikoho nezajímá co jíme. Když jsem v jednom řetězci viděla akci na kačenu za 45 Kč a lidé se o ni tahali..to bude asi super kvalitka. Lepší méně, ale kvalitnější. Hladem určitě neumřeme, ikdyž si to někteří myslí a když se zavřou na 2 dny obchody je to jako předválečný stav. Když už pochopíme, že opravdu nad každým soustem musíme přemýšlet? Nekupovat to co nám podstrkují výrobci, ale to co naše tělo potřebuje?


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová