Blog výživového specialisty

Pijete ráno vodu s citronem? Co možná nevíte..?

Pijete ráno vodu s citronem? Co možná nevíte..?

Pijete ráno vodu s citronem?

Citron se k nám vozí z velké dálky a rozhodně ne nesklízí zralý. Proto na naše tělo nemá až tak blahodárný vliv, jak by mohl mít.

Mám řešení, které sama používám již mnoho let.

Využívám mnohem více koncentrovanou sílu citronového oleje, který patří ke světové špičce. Olej se lisuje z kůry bio citronů a má mnohonásobně vyšší účinek, než obyčejný citron.

Mí klienti mě v ordinaci vždy vidí s růžovou lahví na stole. Z ní příjemne voní citron, nebo pomeranč, grep, máta, mandarinka...

Nyní více k citronu. Postupně se dostaneme k dalším olejů.

Citron přirozeným způsobem čistí tělo a pomáhá při trávení, puživá se při respiračních problémech, sezónních virózách, nachlazení, při snižování horečky, infekcích (krku, močových cest), střevních parazitech, ale i při dezinfekci vzduchu nebo čištění vody.

Citron (citrusy obecně) rozpouští ropné látky v těle a tím čistí buněčné receptory. Mnozí doporučijí pravidelné očistné kůry s několika kapkami citronu ve vlažné vodě, kterou pijeme v dopoledních hodinách – do 14 hod. (Po 14 hod je vhodné pít vodu s peppermintem, který tyto rozpuštěné látky pomůže vyloučit z těla ven.

Působení: Pomáhá upravovat krevní tlak, ulevuje při úzkosti, rozpouští celulitidu (můžeme používat i přímo na problémové partie), projasňuje myšlení, pomáhá při trávicích potížích, podporuje tvorbu leukocytů, čistí lymfatický systém, pomáhá při jaterní nedostatečnosti u dětí, zpevňuje nehty, zlepšuje paměť, odstraňuje nervozitu, pomáhá při bolesti v krku, při stresu, při dýchacích problémech a podporuje pocit pohody. Citron dobře čistí skvrny od ropy, mastnoty nebo od pryskyřice.

Tělesné systémy: trávicí, imunitní a dýchací systém.

Indikace: úzkost, deprese, pálení žáhy, stres, paraziti, rozpouští ledvinové kameny, čistí lymfu, stimuluje krvetvorbu, odstraňuje celulitidu, projasňuje myšlení, zlepšuje paměť.

Na trhu je mnoho esenciálních ojelů, ale kvalita od Doterry nemá obdoby. Pro své klienty se snažím mít vždy základní oleje k dispozici. Cenoěv jsou dostupné a kvalitou nemají obdobu.


Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová