Blog výživového specialisty

Jaké jsou vaše zkušenosti s ketodietou?

Jaké jsou vaše zkušenosti s ketodietou?

Ráda bych se s vámi podělila o své zkušenosti a o zkušenosti mých klientů s ketodietou. Pro ty, kdo neví v čem tato dieta spočívá, jen velmi stručně vysvětlím.

Je to dieta postavená na konzumaci stravy s omezeným příjmem sacharidů a tuků. Tělo se přepne do ketózy a je nuceno spalovat vlastní tuky. Je to velmi drastická změna metabolismu těla. Není to zcela levná záležitost, ale samozřejmě je to pro většinu lidí velmi lákavé, protože v zásadě nechtějí měnit svůj životní styl a tak volí cestu nákupu různých práškových směsí, tyčinek a koktejlů. Výrobce si mne ruce, protože těží z lidské lenosti a neznalosti.

Zhubnout se dá ale i jinými metodami a nemusí to stát tolik peněz. Zejména není nutné jíst práškovou stravu. Zásadní je pochopit, jak tělo funguje a kde děláme chybu, která vede k tloustnutí a nemocem.

Čti více
 Kombucha – zdravý nápoj, který si sami můžete připravit doma. Pomáhá našim střevům,  působí na alergie, hubneme s ní, snižuje cholesterol, regeneruje buňky...

Kombucha – zdravý nápoj, který si sami můžete připravit doma. Pomáhá našim střevům, působí na alergie, hubneme s ní, snižuje cholesterol, regeneruje buňky...

Kombuchu piji již léta pro kladné účinky na mé tělo.
Podporuje přirozenou imunitu člověka, reguluje trávení, střevní mikroflóru a potlačuje hnilobné bakterie ve střevech. Dále pak odstraňuje z těla jedovaté látky, regeneruje buněčné stěny, snižuje hladinu cholesterolu v těle, odstraňuje stres, pomáhá redukovat hmotnost, má antibiotické účinky, příznivě působí na žaludek, pomáhá při otocích, při problémech s ledvinami a játry a má další pozitivní přínosy.

Čti více
Jak získat lepší postavu do plavek!

Jak získat lepší postavu do plavek!

Každý z nás má jisté stravovací návyky a pokud nebojujeme s nějakou závažnější chorobou, většinou příčina naší nadváhy je spojena se stravováním a pohybem.

Nyní pominu pohyb, který je sice velmi důležitý a zaměřím se na jednoduchou úpravu jídelníčku, která vám pomůže. Na konci článku uvádím konkrétní rady.

Čti více
Víte, jak vaše dítě potřebuje jíst a co ve výživě hlídat, aby nebylo často nemocné?

Víte, jak vaše dítě potřebuje jíst a co ve výživě hlídat, aby nebylo často nemocné?

Děti mají jiné výživové potřeby než my dospělí. Je dobré vědět, které vitamíny a minerály děti potřebují, aby nebyly často nemocné. Dětem předáváme naše stravovací návyky a jejich život tak velmi ovlivňujeme.

V tomto článku se zaměřuji na fakta o výživě dětí. Budu doufat, že vám pomůžou v orientaci, co děti potřebují a co jim může chybět.

Čti více
Jsme milující rodiče zároveň však dětem ubližujeme!

Jsme milující rodiče zároveň však dětem ubližujeme!

Máme sice své děti rádi nade vše...ale proč jsme slaboši?  Za dob, kdy jsme byli my malé děti, vše bylo jinak.

Před pár dny proběhly velikonoce.. Whau..co na to říct.. co děti dostávali..? Mléčné čokolády všech tvarů, lízátka, vajíčka téměř jen čokoládová, bonbóny. Pár obarvených vajíček od slepiček, kterých si ani nevšimli. V obchodě jsem se dívala po hořké čokoládě ve tvaru vajíčka, když už něco takového koupit a ani jsem ji tam nenašla. Musela jsem jít do speciálního obchodu.

Po mrskutu si syn přinesl domů spoustu sladkostí. My s manželem to nejíme a kdyby to všechno syn snědl, byť by to jedl asi měsíc, jak by asi vypadal?

Čti více
Můj názor na ketodietu a nač si dát pozor?

Můj názor na ketodietu a nač si dát pozor?

Ketodieta, trhák poslední doby v oblasti hubnutí.

Ráda bych, aby jste dostali i druhý pohled na ketodietu, než to co vidíte v reklamách a na stránkách prodejců ketodiety.

Pro koho je určena? Jakou si vybírá daň?

Čti více
Jak přežít víkend a nepřibrat? Jak na chutě na sladké a na nepřítele lehčího jídla,  manžela?

Jak přežít víkend a nepřibrat? Jak na chutě na sladké a na nepřítele lehčího jídla, manžela?

Zamyslete se, jak to u vás doma o víkendu chodí, mnozí se v tomto mém článku najdete:)

Většina rodin vyráží na větší nákup o víkendu, na tom není nic špatného. Ale pozor co v obchodě vyvádíte. Vybavte si sami sebe, jak jste na víkendovém nákupu v supermarketu...Mám pro vás tipy, jak o víkendu držet svá kila pod kontrolou.

Čti více
Představuji vám výborné přírodní sladilo xylitol

Představuji vám výborné přírodní sladilo xylitol

Již přes rok používám ke slazení zejména moučníků téměř výhradně přírodní sladidlo xylitol. Občas je střídám se stevií, ale vzhledem k tomu, že xylitol nemá žádnou pachuť, velmi jsem si jej oblíbila.

Když už sladit, tak s ohledem na naše zdraví. Slazení cukry způsobuje nadváhu, přemnožení kvasinek ve střevech a zejména zbytečné výkyvy krevního cukru.

Čti více
Jste unavení? Starejme se o naše střeva, aneb boj s kandidózou

Jste unavení? Starejme se o naše střeva, aneb boj s kandidózou

Jak poznáte, že příčinou vašich potíží mohou být právě přemnožené kvasinky? Bohužel medicína vám velmi často potíže neodhalí, protože se kandidóza nediagnostikuje běžně. Poradím vám, jaký domácí orientační test použít a jak s kandidózou bojovat.

Čti více
Doporučuji zkusit klíčení semínek, je to zdravá bomba!

Doporučuji zkusit klíčení semínek, je to zdravá bomba!

Ve stravě máme minimum živých potravin, vše je kromě syrového ovoce a zeleniny tepelně uvařené do bezvědomí. Enzymy, které potřebujeme pro trávení a celkově pro naše zdraví tepelnou úpravou nad 42 stupňů zničíme.

Čti více

Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová