Blog výživového specialisty

Po zjištění jak se může sklízet mrkev si již koupím trošku jiné balení

Po zjištění jak se může sklízet mrkev si již koupím trošku jiné balení

Když vidíme pole bez plevele, je otázka, zda byl plevel mechanicky odstraněn, nebo byly použity herbicidy. Když pomineme fakt, že plodiny jsou několikrát za rok ošetřovány různými chemickými závadnými přípravky, likvidují se chemicky i plevele. Rozhodně je výhodnější hubit plevel bohužel herbicidem, než mechanicky.

Čti více
Nový telefon, nebo lepší život?

Nový telefon, nebo lepší život?

Priorita lidské populace je zvláštní.

Většina lidí žije ve velkém spěchu, z práce večer domů, večer již na nic není energie, zejména nyní v zimě.

Bohužel z vlastní zkušennosti vidím velký nápor zejména na podnikajících spoluobčanech. Proto i já jsem sama za sebe psala motivační článek, proč kupovat vše co jen jde v lokálních obchůdcích. Nepodporovat velké řetězce, podnikání není jednoduché a ví to bohužel jen ti, co to zkusili. Z pozice zaměstnance se to nedá posoudit.

Čti více
Srovnání stavu: 3-4 kávy denně a jen jedna po obědě

Srovnání stavu: 3-4 kávy denně a jen jedna po obědě

Kávu miluji a je to radost mého života. Do nedávna jsem pila cca 3 kávy (espresso) denně.

Ke snídani patřila neodmyslitelně. Všude čtete, že kvalitní espresso neškodí.

Bála jsem se kávu vysadit, potřebovala jsem fungovat.

A jak to dopadlo?

Čti více
Pijete ráno vodu s citronem? Co možná nevíte..?

Pijete ráno vodu s citronem? Co možná nevíte..?

Pijete ráno vodu s citronem?

Citron se k nám vozí z velké dálky a rozhodně ne nesklízí zralý. Proto na naše tělo nemá až tak blahodárný vliv, jak by mohl mít.

Mám řešení, které sama používám již mnoho let.

Čti více
Spousta lidí řeší celý živost svoji váhu a zdraví. Proč to nevyřešit jednou provždy?

Spousta lidí řeší celý živost svoji váhu a zdraví. Proč to nevyřešit jednou provždy?

Největší problém vidím v tom, že ve školách nás neučí jak se starat o tělo a co jíst. Do toho nahrávají výrobci potravin, kteří kvalitu výrobků neřeší.

Když již systém nezajistil vzdělanost populace v oboru výživy alespoň v kvalitních základech, tak proč výživovým poradcům neumožní, aby pojišťovny hradily tyto služby?? Je přece nesmysl, aby pak pojišťovny hradily zbytečné léčby pacientů.

Čti více
Proč nejít do koktejlové diety, kterých je nyní plný trh?

Proč nejít do koktejlové diety, kterých je nyní plný trh?

Ušetřete a udělejte to jinak se stejným výsledkem. Dělala jsem si průzkum, na kolik vyjde hubnutí s koktejlovou dietou, kterých je na trhu stále více a více, protože výrobci vidí, že lidem nevadí do ní zainvestovat. V průměru za první měsíc utratíte od 5000 korun, další 1-2 měsíce se budete stabilizovat za cca 4000-3000 Kč/měsíc. To znamená minimálně 12000 Kč za celý dietní plán. Pokud by to vyřešilo nadváhu, proč ne. Ale jaká je realita?

Plusy: zhubnete rychle

Mínusy: rychle to zase naberete zpět, protože jíst jinak neumíte a umět nebudete. Nikoho ve svém okolí neznám, kdo by kila i s přídavkem nenabral zpět. Tělo bude vyhladovělé, bez živin a velmi si zpomalíte metabolismus. Kosti, chrupavky, vlasy nehty - velmi se jejich kvalita zhorší. Trpí střeva, mozek, celé tělo. Nehledě na to, že jste trpěli tím, co jste museli tak dlouho jíst.

Co radím já? Já Vám umožním zhubnout podobné množství kilo za podobný čas. Jde to. Reálným jídlem, ale trošku chytřeji seskládaným. Bez jojo efektu a na celý život. A cena je zanedbatelná. Bude vás to bavit a hlavně dávat smysl jednou pro vždy. Není důvod to odkládat až po vánocích. Budete mlsat cukroví a užívat si všech dobrot, které vám bude okolí závidět. Opravdu zde platí mé moto, pojďme hubnout moderně. Moje metoda je jedinečná a funguje všem.

Čti více
Jak si pomoci, když nám zdraví komplikuje mozek

Jak si pomoci, když nám zdraví komplikuje mozek

Zaměřila jsem se na velmi zásadní problém v našich životech. Je dokázáno, že nemoci vznikají díky vyššímu stresu. To víme všichni. Ale je obtížné si to připustit a zejména s tím něco dělat. Podělím se zde s Vámi o mé zkušenosti.

Díky tomu, že nosím denně sportovní hodinky, které mi měří tepovou frekvenci a ukazují průměrný tep v klidu a při pohybu, mám představu o tom, co se v mém těle děje.

Ti, co máte podobré chytré hodinky, určitě svoji klidovou tepovou frekvenci sledujte.

Co jsem zjistila? Vím, že patřím k těm méně klidným povahám. Jsem velmi dynamický člověk a zejména ve své práci jsem velmi energická. Což vede k lepším výkonům, ale platím za to právě zvýšeným tepem a vyšším vyčerpáním. Z dlouhodobého pohledu si říkám o problém. Při své práci se potkávám s mnoha lidmi a spousta z nich se potýká s podobným problémem. Práce hlavou, mluvení, i sezení u počítače, kde se stresujeme nám ničí zdraví.

Čti více
Proč je cukr nepřítel?

Proč je cukr nepřítel?

Cukr může za hodně špatných věcí.
Zásadně tu chybí edukace populace. Doba je velmi náročná, plná spěchu. Výrobci potravin nejsou regulování ve složení výrobků. Vše je nyní bez tuku, ale za to se spoustou cukru. Cukr má vliv na vyplavování inzulínu, který mimo jiné vede k ukládání energie do tuků. Velká část populace má ve stravě i 80% sacharidů, což se podepisuje na tom, jak vypadáme. Není to jen o obezitě, ale poškozuje nám to velmi zdraví.
Čti více
Zumba v Tišnově - proč vyzkoušet?

Zumba v Tišnově - proč vyzkoušet?

Co semi líbí na zumbě?

Je to ta atmosféra. Chytlavá taneční hudba, příjemné protažení a hlavně Vám to vypne zcela stres a vyčistí hlavu.

Zumbu jsem si oblíbila již před lety, po přestěhování k Tišnovu jsem ráda za to, že můžu využívat lekce i zde. Spousta žen se ji bojí vyzkoušet a je to škoda. Písničky jsou rytmické a kroky na danou písničku jsou stejné. Po pár lekcích již víte co dělat a jen se soustředíte na pophyb. Z lektorky zumby musí jít vždy úžasná energie, kterou předává na Vás a vtahuje Vás do pohybu, který Vám bude dělat radost.

Poděkování za opět skvělý zážitek Zuzaně Bučkové www.zumbatisnov.cz

Přijďte vyzkoušet, zvládne to každý.

Čti více
Co si přát pod stromeček?

Co si přát pod stromeček?

Vybírat dárky je těžké. Já bych poprosila ježíška, aby každému přinesl dárek, který by v něčem zlepšil život.

Žijeme v náročné době, hodně stresu a práce. Na pohyb není čas.. ale je tomu tak opravdu?

To, že nemáme čas ani na pár minut pohybu, daň je vysoká.

A k tomu dárku:)

Čti více

Nevíte si rady se svým zdravím?

Individuálním přístupem vás nasměruji ke zdravějšímu životnímu stylu. Zlepší se vaše zdraví.
Objednejte se na vstupní konzultaci. Udělám maximum proto, abych vám pomohla.

Objednat konzultaci

(c) 2024 Ing. Soňa Vybíralová